Wie is Ecoburotic ?

Appelez nous gratuitement au 0 800 14 441

+ de 150 imprimantes
Au meilleur prix


Express levering


Omruiling of terugbetaling


Meer dan 100 000 tevreden B2B klanten


Scan: tips om tijd te besparen

 

Het gebruik van een multifunctioneel toestel kan complex lijken, want als gebruiker kan men bang zijn om iets verkeerd te doen. Weet dat het aanraakscherm het gemakkelijk maakt. Hierbij een aantal tips die u kunnen helpen tijd te winnen bij het gebruik van een multifunctioneel printer.

Snelkoppeling crëeren

De eerste actie wanneer u het multifunctioneel toestel ontvangt is het identificeren van de dagelijkse of courante acties die erop zullen worden gebruikt. Een maal geïdentificeerd, maak een snelkoppeling waardoor u in een aanraking toegang krijgt tot uw vaakst gebruikte parameter. Voorbeeld: u scant dagelijks een document dubbelzijdig en in zwart/wit. U kunt met een enkele toets maken met het feit dat het document dubbelzijdig is en het in zwart/wit zal gescand worden. Deze snelkoppeling zorgt dat u tijd wint tijdens het gebruik maar ook dat u geen gebruiksfouten meer maakt die u tijd kunnen doen verspillen, maar ook papier en uw inktpatronen en toners.

Om een snelkoppeling te maken, neemt u de gebruiksaanwijzing van uw multifunctioneel toestel erbij.

Als u verschillende documenten scant:

de recto/verso-lader

Als u verschillende documenten of recto/verso documenten moet scannen, kiezen voor een recto/verso documentlader, recto/verso in 1 beweging scannen zal u tijd doen besparen. Inderdaad, deze lader zorgt dat u simultaan recto/verso kunt scannen. Het scannen van uw documenten is veel sneller met een standaard documentlader.

Als u naar dezelfde bestemmeling scant

Heel vaak als men een document scant is het om die naar onze mailbox te sturen. Win tijd door uw e-mailadres of een andere bestemmeling te registreren in het adresboek, dit voorkomt om telkens het e-mailadres te moeten invoeren en fouten te maken.

Om meer tijd te winnen, kunt u via e-mail uw bijlage sturen naar uw bestemmeling vanaf het multifunctioneel toestel! Zoals een e-mail gestuurd vanaf uw computer, kunt u een onderwerp en een bericht invoeren die de bijlage zal begeleiden. Om nog beter te doen, kunt u uw document een nieuwe naam geven en dit met het aanraakscherm van uw multifunctioneel toestel. Echte tijdswinst, en ook daar kan een snelkoppeling worden gemaakt voor toegang tot de verschillende functies die u nodig heeft.

U scant uw documenten 1 per 1

Als u het gewoon bent om een stapel documenten te scannen die niets met elkaar te maken hebben. Heel vaak scant men die documenten 1 per 1 om een bestand te hebben per document, dat is tijdrovend. Op sommige multifunctionele toestellen kan men een set documenten scannen en de bestanden 1 per 1 scheiden. Voorbeeld, u heeft een stapel documenten van 10 pagina’s, dan kunt u alle documenten in de lader plaatsen en het multifunctioneel toestel zal 10 verschillende bestanden maken. Dit zorgt dat u tijd wint want u scant in 1 keer alle documenten maar van elk ervan zal een enkel bestand worden gemaakt.

Chargement...